Arašidovo maslo in njegove koristi

Ko slišimo za arašidovo maslo, se zagotovo hitro spomnimo katerega prizora iz priljubljenih ameriških filmov, v katerih je to zelo priljubljeno. Ampak, zavedati se moramo, da ima to tudi pozitivne učinke na naše zdravje. Torej, kako lahko arašidovo maslo dobro vpliva na nas? Glede na to, da imajo arašidi visoko nasitno vrednost in so energijsko zelo bogati, bomo manj lačni oziroma kasneje bomo jedli, zato pripomore k izgubi teže, saj zmanjšuje občutek lakote. Ima tudi dobre vplive na srce in sicer, da zmanjšuje možnost kardiovaskularnih in koronarnih srčnih bolezni. Hkrati zmanjšuje tudi možnost raka na črevesju. Arašidovo maslo je bogato z niacinom, ki je vitamin skupine B kompleksa in je tako odličen v boju proti Alzheimerjevi bolezni. Več oreščkov na teden pomaga tudi pri preprečevanju nastajanja žolčnih kamnov. V njem so mononenasičene maščobne kisline, katere imajo odličen vpliv na ožilje, srce in pri poteku diabetesa. Pri ženskah pomaga tudi pri preprečevanju nastajanja diabetesa tipa 2 (užibvanje ene žlice arašidovega masla na dan). Vsebuje tudi veliko kalija in beljakovin, kar pomaga pri zmanjševanju visokega krvnega tlaka, kapi in srčno žilnih bolezni. Vlaknine pomagajo uravnavati prebavo, kar odlično vpliva na zdravo črevo. Magnezij skrbi za zdrave kosti in pa vitamin E, ki je hkrati tudi močan antioksidant. Ko kupujemo arašidovo maslo, moramo predvsem preveriti, da je to brez dodatkov. Le tako bomo tudi dosegli želene učinke. Vsekakor je v našem hladilniku in zunaj njega hrana, ki lahko blagodejno vpliva na naše počutje in zdravje. Da jo izkoriščamo, je seveda smiselno in smo veseli, da veliko pozitivnih učinkov različnih vrst hrane že poznamo. Morda nam katera ne bo ustrezala in okus ne bo, kakor bi pričakovali ali želeli, pa vendar, vse dokler je v dobrobit našemu zdravju, je seveda odločitev pravšnja. In pravzaprav nam niti ni potrebno storiti veliko, le majhni koraki lahko imajo odlične posledice na nas in naše zdravje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *